Overslaan en naar de inhoud gaan

Meta-tec & Finemechanics Europe

Toeleveranciers voor het CNC-draaien en CNC-frezen
van onderdelen en diverse materialen voor industriële klanten
voor seriegroottes gaande van stukwerk tot 20 000 stuks per productiebatch

Door de mooie groei die de voorbije jaren gerealiseerd werd,
zijn we in Finemechanics Europe te Laarne op zoek naar een 
CAD/CAM Programmeur om onze CAD/CAM afdeling te versterken.
Interesse --> LEES MEER

o
o

Meta-tec & Finemechanics Europe

zijn toeleveranciers voor het CNC-draaien en frezen van onderdelen in diverse materialen voor industriële klanten voor seriegroottes gaande van stukwerk tot 20 000 stuks per productiebatch. Tevens zorgen ze, op vraag van de klant, voor oppervlaktebehandeling en de volledige assemblage van mechanische componenten.

Meta-Tec nv werd opgericht in 1989 en is gevestigd te Beernem. Meta-Tec is gespecialiseerd in precisie-draaiwerk voor diameters van 2mm tot 900mm.

Finemechanics Europe bvba werd opgericht in 1993 en is gevestigd te Laarne en is vooral gespecialiseerd in freeswerk tot 1000 mm x 2000 mm. In specifieke gevallen kunnen we zelfs uw freeswerk tot 3000 mm verzorgen.

Materialen

staal, gietijzer, inox, aluminium, messing, kunststof, ...

De grondstof wordt zelf ingekocht of ter beschikking gesteld door de opdrachtgever.

Klanten

Meta-tec & Finemechanics Europe leveren onderdelen voor verschillende sectoren zoals mechanische aandrijvingen, weefgetouwen, compressoren, drukpersen, verlichtingsarmaturen, transportsystemen, landbouwmachines, kranen, ...

onze specialiteiten

CNC-draaien

Wij beschikken over een uitgebreid gamma aan CNC-draaibanken met opspanningen tot Ø 900mm. Diverse machines zijn uitgerust met robots.

CNC-langsdraaien

Deze machines kunnen klassiek kort draaiwerk (decolletage) maken. Tevens zijn ze ook specifiek bedoeld voor de productie van "lange slanke" onderdelen (tot Ø 32mm).

CNC-frezen

Wij beschikken over diverse freesmachines die de mogelijkheid hebben om zeer kleine tot grote stukken te frezen (tot X2000, Y1000, Z1000mm). Zowel 2,5D als 3D en 2- tot 5- assig freeswerk kan afgewerkt worden op deze machines.

Programmatie

Door gebruik te maken van een CAD-CAM systeem, kunnen de meest complexe vormen bewerkt worden. De overdracht van de NC-programma's is mogelijk dankzij het DNC-communicatiesysteem.

Vlakslijpen

Om een precieze afwerkingsgraad te garanderen, kunnen bepaalde onderdelen geslepen worden op een vlakslijpmachine.

Assemblage

Voor diverse klanten verzorgen wij tevens de assemblage. Gekwalificeerd personeel monteert de koop- en maakdelen tot (sub-)assemblies.

Meten & Kwaliteit

Een diversiteit aan gekalibreerde meetmiddelen en CMM's staan ter beschikking om de hoogste kwaliteit te garanderen.

Afwerking

De eindklant vraagt hoe langer hoe meer een volledig afgewerkt product. Daarom werd de voorbije jaren ook consequent verder geïnvesteerd in diverse technologieën, die ons in staat stellen iets extra te bieden.

ISO 9001

Sinds de opstart heeft Meta-Tec zich steeds toegespitst op het zeer nauwkeurige werk.
Dit was enkel mogelijk dank zij een goed onderbouwd en onderhouden Kwaliteitsmanagementsysteem.

lees meer over ons kwaliteitsbeleid