Overslaan en naar de inhoud gaan

Onze specialiteit is het CNC-draaien & CNC-frezen

van precisie onderdelen voor de industrie die voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van de klant. Naast draaien en frezen kunnen we de klant ook van grote series decolletage werk voorzien op onze 4 langsdraaiers. Wij zijn uw one-stop shop voor alle draai en freeswerken door inkoop, programmatie, productie, slijpen, assemblage, kwaliteitscontrole en verpakking van A tot Z te verzorgen.

CNC-draaien

Op computergestuurde draaibanken verzorgen we een zo compleet mogelijke afwerking voor diameters van 2mm tot 900mm.
Ofwel wordt de grondstof aangevoerd via een stangenlader (barfeerder) ofwel vertrekt men vanuit gezaagde stukken, giet-of smeedstukken, al dan niet aangevoerd door een robot/cobot.
De grondstof wordt opgespannen in een klauwplaat of in spantangen, draait vervolgens rond met snelheden tussen 500 - 5000 toeren/min.

De gereedschappen komen tegen het ronddraaiende werkstuk en zorgen zo voor de "verspaning".

De machines zijn zeer compleet uitgerust met aangedreven gereedschappen, Y-as, overnamespindels, ...
Hierdoor zijn boor-, tap-,freesbewerkingen, spiebaan steken, graveren, ... mogelijk op deze draaibanken.

Door een goede mix van al deze technologieën slagen we erin voor ieder stuk de optimale machine te kunnen voorstellen, met de juiste precisie en een korte doorlooptijd: "done in one".

CNC-langsdraaien

Deze machines (tot Ø 32mm) zijn specifiek bedoeld voor de productie van "lange slanke" onderdelen. Tevens kan hierop klassiek kortdraaiwerk (in het jargon decolletage) gemaakt worden.

CNC-frezen

Bij CNC frezen wordt de grondstof vast opgespannen op de "tafel". Het ronddraaiende gereedschap komt in de spindel, die net zoals de tafel, wordt aangestuurd door de verschillende assen. Op deze machines kunnen uiteraard complexe boor- of kotteroperaties worden uitgevoerd. Wij beschikken over diverse freesmachines die de mogelijkheid hebben om zeer kleine tot grote stukken te frezen (tot X2000, Y1000, Z1000mm). In specifieke gevallen kunnen we freeswerk tot 3000 mm verzorgen. Zowel 2,5D als 3D en 2- tot 5- assig freeswerk kan afgewerkt worden op onze machines.

Programmatie

Wij gaan uit van de klantentekening (pdf, dxf, stp, ...). Deze wordt ingelezen in ons CAD-CAM systeem, nl. TopSolid. Dankzij de juiste postprocessors kunnen de meest complexe vormen geprogrammeerd en gesimuleerd worden. De overdracht van de NC-programma's is mogelijk dankzij het DNC-communicatiesysteem.

Vlakslijpen

Om een precieze afwerkingsgraad (tolerantie en oppervlakteruwheid) te garanderen, kunnen bepaalde onderdelen (tot X2000 / Y800mm) geslepen worden op een vlakslijpmachine.

Assemblage

Voor diverse grote klanten verzorgen wij tevens de assemblage. Samen met koopdelen (te betrekken bij al dan niet voorgeschreven leveranciers) worden de maakdelen gemonteerd door gekwalificeerd personeel tot (sub-) assemblies. Indien gewenst wordt samen met de klant een testapparaat ontwikkeld zodat alle montages foutvrij ("zero defect") worden aangeleverd.

Meten & Kwaliteit

De goed opgeleide personeelsleden gebruiken naast een performant machinepark een brede waaier van een 600– tal gekalibreerde meetmiddelen. Deze gaan van de eerder gebruikelijke micrometers, diverse hoogtemeters, rondloopbanken voor het meten van slag, over ongebruikelijke schroefdraadkalibers, tot geavanceerde 3-D meetbanken (CMM). In overleg met de klant kunnen we de prototypes of serieproducties voorzien van meetrapporten, FAI (First Article Inspection), PPAP, ...

Afwerking

De eindklant vraagt hoe langer hoe meer een volledig afgewerkt product. Daarom werd de voorbije jaren ook consequent verder geïnvesteerd in diverse technologieën, die ons in staat stellen iets extra te bieden. We zorgen niet alleen voor de aankoop van de meest gevarieerde grondstoffen. Tevens hebben we door de jaren heen een goede samenwerking opgebouwd met hoogstaande leveranciers voor oppervlaktebehandeling (verzinken, anodiseren, chromeren, polijsten, vernickelen, lakken, ...). We beschikken over diverse mogelijkheden om te markeren (lasermarkeermachine, graveertoestellen, ...) om te identificeren (traceability).

ISO 9001

Sinds de opstart heeft Meta-Tec zich steeds toegespitst op het zeer nauwkeurige werk.
Dit was enkel mogelijk dank zij een goed onderbouwd en onderhouden Kwaliteitsmanagementsysteem.

lees meer over ons kwaliteitsbeleid